Hoppa till sidans innehåll

Framgångsrik högerflank förlänger med Skuru

13 MAR 2019 13:14
Skuru IK Handboll mönstrar även nästa säsong SHE:s vassaste högersida. Det står klart sedan både Alexandra Bjärrenholt och Mathilda Lundström förlängt sina kontrakt med klubben.
  • Uppdaterad: 13 MAR 2019 13:14

Skurus damlag har under denna säsong varit urstarkt på högersidan, både framåt och bakåt, genom högernian Alexandra Bjärrenholt och högersexan Mathilda Lundström. Det avspeglar sig också i den individuella spelarstatistiken där båda två är med i säsongens MEP-lag (Most Effective Player). Nu är det klart att den framgångsrika högerflanken fortsätter att spela tillsammans i Skuru nästa säsong.

-Jag trivs väldigt bra i klubben och jag har fortsatt att utvecklas denna säsong. Att jag kommer med på landslagssamlingar är ju också ett kvitto på det. Samtidigt ser jag att det finns mer att skruva på och att jag har bra förutsättningar att utvecklas vidare i Skuru, säger Alexandra Bjärrenholt.

Mathilda Lundström lyfter också klubben, tränarna och tjejerna i laget på frågan varför hon väljer att förlänga kontraktet.

-Det är en satsande klubb där jag utvecklas bra och vår fysträning är otroligt givande. Jag känner ett stort förtroende och också att jag kunnat ta det ansvar som tränarna vill att jag ska ta. Det bygger självförtroende, säger Mathilda Lundström.

Tränare Mats Kardell konstaterar att både Alexandra Bjärrenholt och Mathilda Lundström är ruggigt träningsambitiösa och att det passar bra in i lagets träningskultur där man vill ha spelare som går ”all in” på varenda träning.

-Vi är självfallet jätteglada att Alexandra och Mathilda väljer att fortsätta hos oss under nästa säsong. Alexandra är en spelare som verkligen kan låsa upp motståndarförsvaret samtidigt har hon utvecklat sitt eget försvarsarbete i år. Mathilda har också haft en jättefin utveckling under de senaste två åren och är idag effektiv i avsluten och en betydligt stabilare spelare på alla plan, säger Mats Kardell.

Det råder ingen tvekan om att Alexandra Bjärrenholt och Mathilda Lundström sätter stort värde på varandra - något som också påverkat deras beslut. 

-Att Alexandra fortsätter i Skuru betyder mycket för mig, både för den hon är som person och för att hon ger mig många fina lägen, säger Mathilda Lundström.

Kollegan ute på högernio gör samma reflektion.

 -Vi har jobbat på det här samarbetet i ett par år och hur vi skapar lägen åt varandra. Att ha kvar Mathilda på kanten är självklart både viktigt och roligt. Tillsammans är vi ett vapen som Skuru har väldigt mycket nytta av. Är det något lag som går hårdare på mig så får Mathilda fler lägen och vice versa, säger Alexandra Bjärrenholt.

Från tränarhåll är man väldigt nöjd med hur effektiv högersidan är och hur skicklig Alexandra är på att avgöra om hon ska ta läget själv eller spela ut bollen till Mathilda. Mats Kardell breddar också analysen bokstavligen och lyfter hur hela laget sätter högersidan i läge.

-Trycket startar ofta till vänster med ett upplägg som binder en massa folk så att det blir mer ytor på högersidan. Sen får de ta emot gottepåsen där och avsluta. Och det gör de bra, säger Mats Kardell.

Alexandra Bjärrenholts kontrakt sträcker sig över två år och Mathilda Lundströms över säsongen 2019/2020. Båda två är uttagna till landslaget då Sverige möter Ryssland den 22-23 mars.

Skribent: Jonas Johansson

SKURU IK HANDBOLL PARTNERS:ICAMAXI_v3

stadium_supporta_skuruhandboll 

 

Postadress:
Skuru IK - Handboll
Box 4013
13104 Nacka

Kontakt:
Tel: 0708702389
E-post: This is a mailto link

Se all info