Hoppa till sidans innehåll

SHE: Skuru IK -Skövde HF 36-18

2018-10-07 12:54
Skuru dubbelt så bra – siffermässigt
  • Uppdaterad: 2018-10-07 12:54

Efter att Skuru inlett höstens seriespel i SHE mot två topplag, var det på lördagseftermiddagen i Nacka Bollhall dags för möte med en på papperet lättare motståndare, Skövde HF. Det blev efter en något trög start en enkel uppgift för hemmalaget, som siffermässigt var dubbelt så bra som motståndaren, 36-18 efter 18-11 i paus. 

Skövde HF inledde dock bra och tog ledningen med 4-2 efter 7 min. spel. 10 min. senare visade tavlan 8-8. Resten av halvleken var Skurus, som ”vann” denna period med 10-3. 18-11 i paus.

I den andra halvleken trampade hemmalaget gasen i botten och drog ifrån i målprotokollet undan för undan efter utmärkt spel såväl framåt som bakåt. Slutresultatet 36-18 fastställde matchens lirare i Skuru, Hanna Scheuer Larsson, på straffkast.

Härligt att kunna göra fem mål. Det var första gången i högsta serien som jag utsetts till mitt lags bästa spelare.

Glad var också debutanten (på banan), 18-åriga Isabelle Andersson. Hon har tidigare suttit på bänken i fem halvlekar och kom nu in på plan i senare häften av andra halvleken. Och det dröjde inte länge förrän hon satte sitt första mål i SHE. Strax efter kom ytterligare en fullträff från en av Sveriges mest lovande nio-metersspelare.

Det var kul att få inleda mitt seriespel och dessutom göra två mål.

Man kan förmoda att det kommer många fler mål framöver från denna svårstoppade spelare.

Rebecca Nilsson var utmärkt i hemmaburen med bl a flera fina räddningar på närskott. Hon ersattes sedan i mitten av andra halvleken av Evelina Eriksson, som dock fick bryta matchen på grund av skada.

Jag fick en smäll i mellangärdet men jag tror inte att det är så farligt. Jag är förhoppningsvis snart tillbaka igen på banan, sade Evelina. som hann med några fina räddningar.                

Skurus coach Mats Kardell tippade i programbladet 34-16 till sitt lag. Nu blev det två hemmamål  fler.

Jag är mycket nöjd med vårt lags prestation. Dock inte de första 10 min. Sedan rann det på. Att göra 36 mål – f ö fördelade på elva skyttar - är inte dåligt. Härligt att det gick så bra för bl a Hanna Scheuer Larsson. Hon ersatte utmärkt Mathilda Lundström på kanten som var sjuk.

Skövde HF har många nya spelare och dessutom ny tränare (dansk) efter Magnus Frisk. Laget är tippat att hamna i bottenskiktet. Bäst klarade sig denna gång de båda danskorna Cecile Specht (matchens lirare) och Olivia Black. Båda blev femmålsskyttar. Noterbart är att inhopparmålvakten Linnéa Björkman har ett förflutet i Skuru IK.     

Målgörare, Skuru: Ulrika Olsson 7 (2), Alexandra Bjärrenholt 7 (1), Hanna Åhlén 5, Hanna Scheuer Larsson 5 (1), Elin Hansson 3, Wilma Matthijs Holmberg 2, Isabelle Andersson 2, Carolina Ingesson 2, Ellen Voutilainen 1, Jenny Södrén 1, Jennie Linnéll 1.    

Skövde HF: Olivia Black 5, Cecilie Specht 5, Sofia Berggren 2, Julia Ehn 2 (2), Eliabeth Collado 1, Anna Dahlström 1, Nora Jakobsson van Stam 1, Hannele Nilsson 1.

Publik: 259.

Skribent: Jan Wigren

SKURU IK HANDBOLL PARTNERS:


Banner Skuru IK

ICAMAXI_v3

stadium_supporta_skuruhandboll 

 

Postadress:
Skuru IK - Handboll
Box 4013
13104 Nacka

Kontakt:
Tel: 0708-702389
E-post: This is a mailto link

Se all info