Hoppa till sidans innehåll

SHE: Smolk i glädjebägaren – trots utklassningsseger för Skuru

10 FEB 2019 16:48
Skurus damlag tog på lördagseftermiddagen sin sextonde raka seger i SHE, när laget mötte Lugi HF i Nacka Bollhall.
  • Uppdaterad: 10 FEB 2019 16:48

Precis som flera gånget tidigare under spelårets serie var hemmalaget dubbelt så bra – siffermässigt – än motståndaren. Segersiffrorna skrevs till 39-19 efter 16-12 i halvtid.

En smolk i glädjebägaren var dock att Jennie Linnéll blev knäskadad 69 sekunder före slutsignalen och fick efter en stunds omplåstring hjälpas av banan. Hur allvarlig skadan är gick inte att fastställa efter matchen. Men det såg inte bra ut.

Skadan tillkom när hon hoppade upp framför Lugi försvarsmur, landade fel och vred till ena knäet.

Olyckligt såväl för Skuru som för Jennie själv förstås, Hon hade fram till skadan gjort sin bästa match – framför allt anfallsmässigt – på länge. Hon fick mycket speltid och noterades för åtta mål, varav fem kom i den andra halvleken.

Vidare fick landslagsspelaren Mathilda Lundström en sträckning i baksidan på låret, vid uppvärmningen och kom aldrig in på banan under matchen.

Jag tror dock inte att det är så farligt, sade den optimistiska kantspelaren efter matchen.      

Som ersättare på högerkanten spelade i stället Hannah Scheuer Larsson utmärkt. Hon blev också åttamålsskytt, varav sex fullträffar kom före paus.

Så många mål har jag aldrig gjort tidigare i högsta serien. Rekordet var fram till nu sex mål, svarade Hannah på en direkt fråga.     

Priset som Skurus bästa spelare tillföll Alexandra Bjärrenholt som var suverän anfallsmässigt. Hon visade prov på ett stort register och blev tiomålsskytt, varav två tillkom på straffar.  

Målet vaktades hela matchen av Evelina Eriksson. Hon blev bara bättre och bättre ju längre matchen varade. I andra halvleken släppte hon endast in sju bollar samt svarade dessutom för två egna nätkänningar genom att kasta bollen över hela plan in i en tom Lugi-bur.

Noterbart är att Ulrika Olsson inte fanns med i laguppställningen denna lördagseftermiddag. Hennes handskada är ännu inte helt ok.

Lugi inledde matchen bra och tog ledningen med 4-2 och 6-4. Lagen följdes sedan åt till 10 lika. Då visade tavlan på 22 min. Därefter var det Skuru för hela slanten. I halvtid var dock hemmalagets ledning endast fyra bollar.

I den andra halvleken var det nästan ”spel mot ett mål” Skuru fick igång ett suveränt anfallsspel och Lugi hängde inte med, varken framåt eller bakåt. Halvleken slutade 23-7 …     

Vi är fysiskt starka och det avgjorde till vår fördel ju längre matchen varade. Nu återstår fem matcher i grundserien och då möter vi Sävehof hemma i näst sista omgången och H 65 Höör borta i sista. Då avgörs placeringarna i toppskiktet, sade Skurus bitr. tränare Calle Tagesson.  

Coachen Mats Kardell var något blygsam i tipset i programblad denna gång. Han tippade 31-24.

Jag trodde inte att det skulle bli så här. Nu var allt utmärkt  för vår del, ”försvarade” Matte sitt tips.  

Lugi saknade denna gång sin tränare / coach Dragan Brljevic, som låg sjuk hemma i Lund.

En av ledarna på bänken, Erik ”Jerka” Sunesson, sade efter matchen:

Vi inledde första halvleken bra med vårt offensiva försvarsspel. Och då var ju Hannah Flodman mycket duktig med sina sex mål. Tyvärr slutade hon nästan helt att skjuta efter pausen. Skuru fick en kanonstart i den andra halvleken och då rann det i väg. Vi siktar på en fjärdeplats i sluttabellen i fight med ett par andra lag i mellanskiktet av tabellen.  

Nämnda Hannah Flodman blev bästa målskytt i Lugi med sina åtta mål – flera med hårda, välplacerade skott. Hon fick priset som matchens lirare hos gästerna. Även f. Stockholmstjejen Melissa Petrén var duktig och noterades för fyra fullträffar.  

Det var en ”snäll” match med endast en utvisning (Lugi).

Matchbild: 2-2, 2-4, 4-6, 7-6, 10-10, 13-10, (16-12), 19-14, 22-14, 25-16, 29-16, 34-17, 39-19.

Målskyttar, Skuru: Alexandra Bjärrenholt 10 (2), Jennie Linnéll 8, Hannah Scheuer Larsson 8, Elin Hansson 4, Hanna Åhlén 4, Daniela De Jong 2, Evelina Eriksson 2, Jenny Södrén 1.

Främsta målskyttar i Lugi: Hannah Flodman 8 (3), Melissa Petrén 4.

Publik: 387.

Skribent: Janne Wigren

SKURU IK HANDBOLL PARTNERS:ICAMAXI_v3

stadium_supporta_skuruhandboll 

 

Postadress:
Skuru IK - Handboll
Box 4013
13104 Nacka

Kontakt:
Tel: 0708702389
E-post: This is a mailto link

Se all info